Με συνθήματα «υποδέχτηκαν» τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης οι αγρότες των Χανίων

Με σημαίες και συνθήματα υποδέχτηκαν στα Χανιά τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης οι αγρότες των Χανίων.

Μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων έχουν συγκεντρωθεί στο ΜΑΙΧ, όπου ο κ. Γεωργαντάς πραγματοποιεί επίσκεψη από τις 9 το πρωί.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για διάλυση του κλάδου λόγω των αυξήσεων στις ζωοτροφίες και τα αγροεφόδια αλλά και στο ρεύμα, το πετρέλαιο και το μεταφορικό κόστος.

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΣ Μανούσος Στραυριανουδάκης μιλώντας στον υπουργό ανέφερε πως τον Οκτώβρη δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. «Αν θέλαμε 20.000 ευρώ, τώρα θέλουμε 55.000 ευρώ στα λιπάσματα. Αν ακριβύνουν τα προϊόντα μας δε θα τα τρώει κανείς. Είναι προϊόντα που πρέπει να μπαίνουν σε κάθε λαϊκή οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε πως η αύξηση του κόστους παραγωγής είναι σημαντική ειδικά για την Κρήτη. «Κάνουμε έλεγχο γι’ αυτό. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει ενεργειακή κρίση κάποιες τιμές δικαιολογούνται. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποια αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν. Η κυβέρνηση δεν είπε ότι σταματάει εδώ, είναι δίπλα, για να δει τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια» τόνισε ο υπουργός.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί